Ziua 1
Zbor spre Egipt si imbarcare vas de croaziera.
Plecare cu avionul din Bucuresti spre Egipt. De la aeroportul de sosire, veti fi transferati catre vasul de croaziera din Luxor. Cazare peste noapte la bordul vasului.

Ziua 2
Timp liber sau excursie optionala Luxor.
Mic-dejun. Veti incepe excursia cu West Bank si veti ajunge la Valea Regilor. Aceasta este unul dintre cele mai importante obiective turistice nu doar din Luxor, ci din Egipt si face parte din Patrimoniul Mondial Unesco. Egiptenii antici o numeau TaIsetMaat, care inseamna Locul adevarului. Este necropola marilor faraoni egipteni din Dinastiile 18-20 din perioada 1550-1080 i. Hr. Tuthmosis I a fost primul faraon care a fost inmormantat in Valea Regilor, iar Ramses XI a fost ultimul inmormantat acolo. Povestea Vaii Regilor incepe in momentul in care faraonii au incetat sa construiasca noi piramide. Din acel moment faraonii au decis sa isi separe mormintele de templele mortuare. Primul faraon care a procedat astfel a fost Tuthmosis I. Arhitectul sau sef, Ineni a sapat un mormant cu put intr-o stanca a facut o scara abrupta si in capatul ei este camera de inmormantare. Acest model a fost urmat si de urmatorii faraoni. In continuare veti merge la Templul Hatshepsut, situat langa templul lui Montuhotep II pentru a consolida pozitia sa in randul regilor. Templul Hatsheput este unul dintre sit-urile arheologice ce face parte din Patrimoniul Mondial Unesco si a fost numit in Antichitate Djesr Djesru Sfinta Sfintelor, fiind unic in arhitectura egipteana. Este alcatuit din mai multe terase mari, care prin intermediul unor rampe duceau la sanctuar. Acest templu a fost ca o continuare a ritualurilor care o onorau ca o zeitate si o favorizau prin asocierea cu alti zei puternici. Apoi veti merge la Colosii lui Memnon, doua statui masive din piatra ale faraonului Amenhotep al III-lea. Colosii ajung la o inaltime de 18 m si cantaresc aproximativ 720 de tone fiecare. Veti lua pranzul pe vasul de croaziera. Dupa-amiaza veti naviga spre Edfu. Cina si cazarea la bordul vasului de croaziera in Edfu.

Ziua 3
Edfu. Timp liber sau excursie optionala Kom Ombo. Aswan.
Mic-dejun. Veti naviga spre Kom Ombo si veti vizita Templul Sobek, unic in Aswan dar si in Egipt. Kom Ombo se traduce prin Dealul Aurului. A fost construit in perioada Greco Romana din 205 pana in 180 i.Hr. In perioada de conducere a regelui Ptolemy V. Este localizat in partea de est a raului Nil, la 45 de km de orasul Aswan. Kom Ombo este considerat a fi cu adevarat deosebit, deoarece este un templu dublu si este impartit in doua sectoare identice dedicate venerarii a doua zeitati: in partea de sud se afla partea de cult a zeitatii crocodil Sobek, patronul fertilitatii, fiind insotita de Hathor si Khonsu, iar partea de nord a fost dedicata zeitatii soimului Horus cel Batran, protectorul faraonilor si al Egiptului. Acest templu a fost construit si pentru a confirma suveranitatea si suprematia ptolemeilor asupra intregii tari. Apoi va veti intoarce la bordul vasului pentru a naviga catre Aswan. Cina si cazare la bord in Aswan.

Ziua 4
Timp liber sau excursie optionala Abu Simbel.
Mic-dejun. Veti avea timp liber la dispozitie sau puteti vizita optional Templul Abu Simbel, in partea de sud a Aswan. Cazare la bord in Aswan.

Ziua 5
Timp liber sau excursie optionala Aswan.
Mic-dejun. De dimineata veti incepe vizitarea Aswan cu High Dam si Templul Philea. Templul a fost construit in perioada 380-362 i.Hr. de catre regele Ptolemy II si continuat de alti regi din perioada ptolemeilor pe o insula stancoasa, renumita pentru ca a fost centrul comertului in mijlocului raului Nil, in partea de sud a Aswan. Ulterior a devenit o casa de cult pentru Isis, zeitatea maternitatii, a vindecarii si a nasterii. Templul a fost mutat pe insula Agilkia printr-o misiune de salvare condusa de UNESCO in anii 60 datorita constructiei Aswan High Dam in locul respectiv. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie pentru a explora Aswan. Cazare la bord. Veti naviga spre Efu.

Ziua 6
Croaziera pe Nil.
Mic-dejun. Veti naviga catre Esna si veti avea timp pentru a va relaxa si pentru a va bucura de croaziera in timp ce veti merge spre Luxor. Cazare la bordul vasului in Luxor.

Ziua 7
Timp liber sau excursie optionala Luxor. East Bank.
Mic-dejun. Dimineata puteti participa la excursia optionala zbor cu balonul de aer cald (se achita la fata locului). Apoi veti vizita East Bank, Templul Karnak, care este unul din cele mai mari temple din lume si una dintre cele mai mari cladiri religioase contruite vreodata. Este localizat in Thebes din orasul Luxor. Templul Karnak este cunoscut ca fiind templul lui Amun si a fost denumit Ipet-isu sau Cel mai select dintre toate locurile. A fost construit in urma cu mai bine de 2000 de ani. Reprezinta un grup de temple, care nu a fost construit doar pentru zei, ci si pentru conducatorii egipteni care doreau sa fie memorati. Tocmai din acest motiv si-au adaugat propria lor amprenta arhitecturala de-a lungul secolelelor din perioada Vechiului Regat, Regatului Mijlociu, Noului Regat pana la Dinastia Ptolemeica. Apoi veti merge catre Templul Luxor, unul dintre cele mai mari si mai deosebite muzee in aer liber . Templul a fost construit in anul 1400 i.Hr. in perioda Noului Regat Egiptean sub domnia lui Amenhotep al III-lea din dinastia a XVIII-a si terminat de Tutankhamun si Horemheb sub denumirea de Ipet Resyet , care inseamna Sanctuarul din Sud. Templul a fost ulterior extins de regele Ramses al II-lea. Templul Luxor a fost centrul politic si religios din Thebes. A fost dedicat zeului Amun din Triada Tebana cu Mut si Khonsu. Templul a fost locatia anuala pentru Festivalul Opet in cadrul caruia cele trei statui ale lui Amun, Mut si Khonsu au fost transferate de la Templul Karnak la templul Luxor pentru a evidentia conceptul de Renastere. Cazare si cina la bordul vasului in Luxor.

Ziua 8
Zbor de Intoarcere spre Bucuresti.
Mic-dejun. In functie de ora de zbor veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti. Intr-o cabina se pot caza maxim 2 adulti+1 copi. Nu sunt acceptate cabine triple.
*Numar minim de participanti 20 persoane.
*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.


ACTE NECESARE:
Pasaport temporar sau simplu valabil minim 6 luni de la data intoarcerii

Servicii incluse:
Zbor dus-intors Bucuresti-Egipt-Bucuresti
Taxe de aeroport si servicii: 190 euro/pers.
Transfer aeroport-vas de croaziera-aeroport
Cazare 7 nopti vas croaziera in cabina cu hublou
Pensiune completa
Asistenta ghid turistic vorbitor de limba romana
Plimbare conform program

Servicii neincluse:
Pachet excursii optionale (zilele 2,3,5 si 7): 199 euro/pers
Supliment all inclusive vas de croaziera: 179 euro/pers
Viza intrare Egipt (se achita la fata locului in aeroport 25 euro-pers)
Bacsis ghizi locali 35 euro-pers
Asistenta medicala si storno pandemie 1-69 ani: 25 euro/pers
Asistenta medicala si storno pandemie 70-99 ani: 31 euro/pers


CONDITII DE PLATA:
La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei


Circuit Egipt Croaziera pe Nil 8 zile

vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport si combustibil 190 euro/pers
Transfer aeroport-port-aeroport
Cazare 7 nopti vas de croaziera cabina cu hublou
Masa pensiune completa (fara bauturi)
Ghid turistic vorbitor de limba romana
Transport Avion Bucuresti - HURGHADA
Transport Avion HURGHADA - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Egipt croaziera pe Nil, Toate locatiile, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate