Circuit VIP Uzbekistan pe Drumul Matasii_VIP0224UZB

Toate Locatiile
Ziua 1
Sosire in Samarkand si tur de oras (inclus)
Zbor din Bucuresti catre Samarkand. Reprezentantul nostru local o sa va intampine la aeroport si o sa va conduca la hotel. Dupa micul dejun, plecare in turul orasului Samarkand pentru a explora unele din cele mai emblematice locuri din Uzbekistan. Prima vizita va fi la Mausoleul Gur Emir, cunoscut si sub numele de Mormantul Imparatului, fiind construit intre sfarsitul secolului al XIV-lea si mijlocul secolului al XV-lea ca ultim loc de odihna al lui Timur. Apoi se viziteaza uimitoarea Piata Registan, cu cele trei maiestuoase medrese (scoli musulmane). Urmatoarea oprire este la Moscheea Bibi Khanum, o magnifica structura din secolul al XIV-lea, ce a fost ridicata remarcabil intr-un interval de cinci ani (1399-1404). In continuare, experimentati cultura locala prin atmosfera vibranta a bazarului Siyab si degustati din produsele traditionale si delicatesele locale. Urmatoarea oprire va fi la Necropola Shahi Zinda, un complex funerar istoric comandat de Timur pentru familia sa si pentru cei mai apropiati confidenti ai sai. Seara, puteti savura o cina traditionala gazduita de o familie uzbeca, veti lua parte la prepararea Plovului, felul de mancare specific din Uzbekistan si veti descoperi obiceiuri locale. Cazare in zona Samarkand la hotel Wellness Park 4* sau similar.

Ziua 2
Samarkand. Bukhara . Excursie optionala: vizita Ceainarie
Mic-dejun. Transfer de dimineata la ora 9:30 la gara pentru a lua trenul de mare viteza Afrosiyob 768 spre Bukhara (durata calatoriei 1 h 43 min, plecare la 10:46 sosire 12:29) . Va veti intalni cu soferul la gara pentru a va conduce la hotel. Apoi, va puteti plimba pe aleile incantatoare ale orasului vechi, absorbind farmecul pitoresc si frumusetea atemporala a imprejurimilor. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie sau puteti participa la o excursie optionala: Vizita la Ceainaria Drumul Matasii cu degustare ceaiuri, cafea, dulciuri orientale si fructe uscate. Seara, puteti servi cina la un restaurant local pentru a degusta preparate din bucataria locala. Cazare in zona Bukhara pentru urmatoarele 2 nopti la hotel Sahidzarafshan 4* sau similar.

Ziua 3
Tur al orasului Bukhara (inclus)
Mic-dejun. Veti face un tur al orasului Bukhara. Prima oprire va fi la Mausoleul Samanid, construit in timpul domniei lui Ismail Samani (892-907) ca loc de inmormantare a familiei. Descoperiti elegantul Mausoleu Chashma Ayub, cu un acoperis conic distinctiv si cupole multiple. Apoi, explorati formidabila fortareata ARK, care a protejat candva elita conducatoare. Veti ajunge la Moscheea Bolo Khauz (1712), care a servit drept moschee principala si moschee de vineri pentru curtea Emirului. Aprofundati istoria bogata a complexului Poikalon, cu medresa Miri-Arab, moscheea Kalon si emblematicul minaret Kalon (46 de metri), un simbol venerat al orasului construit in 1127. Experimentati energia plina de viata a cladirilor Market Dome, inclusiv Tagi Zargaron, Tagi Telpak Furushon si Tagi Saraffon. Descoperiti farmecul Complexului Lyabi-House, care cuprinde Madrasah Nodir Devon Begi si Chonako. Explorati arhitectura istorica din Fayzulla prin Casa lui Khodjaev, o reCdz\\ \\ edinta traditionala a negustorului din secolul al XIX-lea. Admirati designul unic al Moscheei minore Cor, caracterizata prin arhitectura sa in stil indian. Seara, puteti participa la cina la Foklore NDB Madrasa, unde puteti savura delicatese locale in timp ce va bucurati de spectacole de folclor traditional.

Ziua 4
Bukhara. Tashkent (excursie optionala)
Mic-dejun. Continuati descoperirea orasului captivant Bukhara. Incepeti prin explorarea vibrantului Cartier evreiesc, unde puteti vizita sinagoga si aflati despre bogata semnificatie istorica si culturala a comunitatii evreiesti din Bukhara. Continuati calatoria catre complexul Nakshbandy, un loc religios venerat, fiind considerat unul dintre cele mai sfinte destinatii pentru musulmani. Explorati complexul mausoleu si moscheea, care ofera perspective profunde asupra vietii si invataturilor lui Nakshbandi (1318-1389). Asistati la pelerinajul zilnic al adeptilor devotaCdz\\ \\ i care ii omagiaza locul de odihna sacru. Cazare in zona Tashkent pentru urmatoarele 2 nopti la hotel The Elements 4* sau similar.

Ziua 5
Tur de oras Tashkent (inclus)
Mic-dejun. Vizitati capitala Uzbekistanului, cel mai mare oras din Asia Centrala. Incepeti cu partea veche din Taskent, cu complexul Khast-Imam, unde a fost pastrat faimosul Coran al califului Uthman-Otoman. Continuati cu Khast Imam, vizita la Madrasah of Barak-Khan, Moscheea Tilla Sheik, Mausoleul Sfantului Abu Bakr Kaffal Shashi si Institutul Islamic Imam al-Bukhari. Explorati Bazarul Chorsu, apoi faceti o plimbare cu metroul Taskent pana in centrul orasului pentru a vizita Muzeul de Arte Aplicate si urmeaza o plimbare prin Teatrul Navoi pana in Piata Amir Timur unde veCdz\\ \\ i incheia turul orasului.

Ziua 6
Timp liber sau excursie optionala Parcul National Ugam-Chatkal.
Mic-dejun. Timp liber sau posibilitatea de a participa la o excursie optionala: Parcul National Ugam-Chatkal, un paradis in aer liber, unde puteti face numeroase activitati: plimbare pentru a admira natura, zbor cu parasuta etc. La ora 18:00 veti fi transferati la gara pentru o calatorie cu trenul de mare viteza Afrosiyob 772 catre Samarkand. Plecare la ora 19:20 si sosire la ora 21:33 (durata calatoriei: 2 ore si 13 minute). La sosire, va asteapta soferul pentru a va conduce la hotel. Cazare in zona Samarkand pentru urmatoarele 2 nopti la hotel Wellness Park 4* sau similar.

Ziua 7
Timp liber sau excursii optionale.
Mic dejun. Veti avea timp liber sau puteti participa la excursii optionale. Prima propunere este o degustare de vinuri la celebra Crama Bagizagan, unde veti afla istoria vinificatiei, a recoltarii si procesul de productie al vinurilor locale. A doua propunere este o plimbare cu barca de-a lungul canalului de canotaj pentru a admira privelisti frumoase cu hotelurile, cu Centrul de Congrese, cu fantana muzicala si cu Orasul Etern. A treia propunere este vizita nocturna Samarkand. Admirati Piata Registan iluminata intr-un spectacol de muzica si lumini pentru a simti atmosfera orientala.

Ziua 8
Zbor de intoarcere catre Bucuresti
Mic-dejun. In functie de orarul de zbor, veti fi transferati al aeroport pentru zborul de intoarcere. *Numar minim de participanti 30 persoane.
*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.


vezi mai multe

Camera Dubla, Cazare 7 nopti la hoteluri 4*
Taxe de aeroport si combustibil
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Mic dejun
Transportul la obiectivele turistice mentionate in program
Excursii conform program: Tur oras Samarkand ziua 1,tur oras Bukhara ziua 3, Tashkent ziua 5
1 cina familie uzbeca + 1 cina folclorica
Ghid vorbitor de limba romana
Bilete tren mare viteza Samarkand-Bukhara si Tashkent-Samrakand
Transport Avion TURKISH AIRLINES Bucuresti - Samarkand
Transport Avion TURKISH AIRLINES Samarkand - Bucuresti

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare