Ziua 1
Sosire la Roma/Napoli. Excursie la Montecassino (inclus).
Dupa sosirea in Italia veti fi preluati de catre ghidul dumneavoastra si veti merge catre regiunea Campania. Popas la manastirea benedictina din Montecassino , care a fost intemeiata in secolul 6 si a fost aproape distrusa in cel de-al Doilea Razboi Mondial de bombele fortelor aliate. Cladirea a fost restaurata ulterior si este vizitata de mii de pelerini. Veti avea timp pentru a lua pranzul inainte de a va indrepta catre hotelul la care veti fi cazati din regiunea Salerno, zona Batipalia.

Ziua 2
Timp liber sau excursie optionala Napoli - capitala Campanie.
Mic-dejun. Se va face un tur de o zi intreaga intr-unul dintre cele mai frumoase si interesante orase din Italia. Va veti bucura de magnificul golf Napoli si de Muntele Vezuviu din regiunea aristocratica Posilipo. Veti face oprire pentru a face cateva fotografii superbe. Se va face un tur cu autobuzul la promenada de coasta Lungomare si pe langa portul de agrement din Napoli. In continuare veti face un tur pietonal, care va incepe din piata centrala Plebiscito: Palatul Regal, Biserica Sf. Ferdinando din paola, Opera Regala San Carlo - cea mai veche opera din Italia. Veti admira eleganta galerie comerciala Umberto I si Castelul Anjou (pe exterior). Apoi veti avea timp liber pentru a incerca pizza delicioasa Margarita sau pentru a bea o cafea napolitana in eleganta Grand Cafe Gambrinus (1860) sau pentru a face cumparaturi pe Via Toledo, cea mai lunga strada comerciala din Napoli. Intoarcere la hotel.

Ziua 3
Riviera Amalfi si Positano (excursie optionala).
Mic-dejun la hotel. Veti avea timp liber la dispozitie sau puteti participa la excursia optionala Riviera Amalfi. Se pleaca catre orasul Salerno, unde va veti urca pe o barca pentru o plimbare de neuitat de-a lungul tarmurilor Rivierei Amalfi. Veti fi impresionati de marea azurie, peisajele naturale uimitoare si satele mici imprastiate pe dealurile inalte ale Monte Latari. In continuare vom vizita frumosul Positano, construit pe dealurile de deasupra frumosului golf. Veti face o plimbare pe strazile inguste si pitoresti si veti avea timp pentru a savura o cafea pe plaja din Positano. Urmeaza o plimbare cu barca pentru a ajunje la Amalfi - frumoasa perla a Rivierei cu o bogata istorie maritima si renumita pentru magnifica Catedrala Sf. Andrei din secolul al IX-lea. Veti avea timp liber la dispozitie pentru plimbare si pentru pranz. Va veti intoarce cu barca la Salerno, iar autocarul o sa va duca la hotel pentru cazare.

Ziua 4
Excursie Sorrento (inclus).
Mic-dejun. Veti pleca spre Sorrento - un oras romantic, frumos si pitoresc, preferat de scriitori, poeti, cantareti si aristocratii europeni din secolele XVIII-XIX: Sofia Loren, Luciano Pavarotti si Lucho Dala. Va veti plimba de-a lungul Piazza Tasso, strada comerciala San Cesare, Catedrala, gradina orasului cu terase deasupra marii la o inaltime de 60 de metri. De aici veti avea o panorama de neuitat asupra Golfului Napoli si Vezuviu. Timp liber pentru pranz si plimbare pe strazile orasului vechi Sorrento. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 5
Caserta (inclus).
Mic-dejun. Plecare spre Caserta pentru vizitarea orasului medieval Caserta Vecchia.Nu este o destinatie foarte cunoscuta, dar merita vazuta de catre toti iubitorii Italiei. Aceasta locatie dateaza oficial din secolul 9, dar se lauda cu origini inca din Evul Mediu. Zona se afla la 401 m inaltime, la poalele muntelui Tifatini si ofera o vedere minunata asupra peisajului italian din apropiere. Va veti plimba de-a lungul strazilor medievale antice printre casele de piatra decorate cu flori. Optional puteti vizita Palatul Regal si gradinile (se achita la fata locului). Reggia Caserta este cea mai mare resedinta regala din afara orasului din Europa. Palatul a fost construit in 1752 de Luigi Vanvitelli pentru regele napolitan Carlo di Bourbon. Palatul Regal din Caserta depaseste asteptarile regelui prin dimensiune si arhitectura. Veti avea ocazia sa vedeti Apartamentele si Salile Regale, ce fac parte dintr-un total de 1200 de camere din care este compus palatul. Va puteti plimba prin gradinile magnifice cu specific italian si englez cu fantani frumoase, cascade de apa si parcuri. Timp liber in Caserta pentru pranz si plimbare. Plecare spre hotel pentru cazare.

Ziua 6
Timp liber sau excursie optionala Insula Capri (se achita la fata locului).
Mic-dejun la hotel. Timp liber sau excursie optionala la Capri, una dintre cele mai populare si mai iubite insule de catre turisti. Bijuteria de langa Marea Tireniana se afla la sud de Golful Napoli. Imbarcare pe barca care o sa va duca catre insula Capri. Capri este un magnet pentru imparati, artisti si scriitori, pentru crema aristocratiei europene si vedete de cinema. O statiune de lux de prima clasa, numita de imparatul Augustus insula lenesilor a devenit sinonim cu luxul. Ajunsi in portul mare din Capri veti urca in orasul Capri cu telecabina. Veti face un tur pietonal: Piazza Umberto si Biserica Sf. Stefan, magazine elegante ale designerilor renumiti, gradinile lui Augustus cu vedere la faraoni (emblema insulei). Plecare cu vaporul din Capri pentru a ajunge la autocar. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 7
Timp liber sau excursie optionala la Pompei.
Mic-dejun la hotel . Vizita la Pompeiul antic, distrus in anul 79 de eruptia Vezuviului. Va veti cufunda in atmosfera acestui oras reinviat de arheologi, candva un bogat port comercial si locul preferat de vacanta al imparatilor romani. Veti admira Forumul, Bazilica, Templul lui Apollo, Templul lui Jupiter, Baile, Teatrul Mare si Teatrul Mic, cazarma gladiatorilor etc. Va veti plimba pe strazile pietruite ale orasului antic si vei simti spiritul si magia unui oras caruia ii lipsesc doar locuitorii. Pompei a fost inclus si pe lista Patrimoniului UNESCO. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 8
Zborul de intoarcere acasa.
Mic-dejun la hotel . Transfer la aeroportul din Roma/Napoli, intoarcerea la Bucuresti.
*Numar minim de participanti 20 persoane. *Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.


ACTE NECESARE:
Carte de identitate valabila sau pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii


Servicii incluse:
Zbor dus-intors Bucuresti-Roma/Napoli cu bagaj de cala si de mana
Taxe de aeroport si combustibil la pretul curent: 120 euro/pers
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Ghid vorbitor de limba romana
Cazare 7 nopti la hotel de 3*
Mic dejun
Circuit conform program


Servicii neincluse:
Pachet cina 7 seri: 89 euro/pers.
Pachet 3 excursii optionale (zilele 2, 3, 7): 179 euro/pers
Pachet COMBO (pachet 7 cine + pachet 3 excursii optionale): 249 euro/pers
Asistenta medicala si storno pandemie 1-69 ani: 20 euro/pers
Asistenta medicala si storno pandemie 70-99 ani: 25 euro/pers


CONDITII DE PLATA:
La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei

Circuit Coasta Amalfi 8 zile


vezi mai multe

Camera Dubla
Taxe de aeroport si combustibil 120 euro/pers
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Cazare 7 nopti la hotel 3*
Mic dejun
Ghid turistic vorbitor de limba romana
Excursii incluse: Montecassino, Sorrento, Caserta
Transport Avion Bucuresti - Roma
Transport Avion Roma - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Coasta Amalfi, Toate locatiile, Italia

Verifica tarife si disponibilitate